Travlt med tyverisikring

Indbrudstyve forsøger at dirke en lås op

Her over de sidste par nætter har der været travlt. Alle ambulancer og politivogne har været på gaderne. Der har været mange trafikulykker. Og der har været mange indbrud. Hvorfor? Det er helt uforklarligt. Det kommer bare i bølger. Ok, måske kan de mange trafikulykker forklares med, at der har været rigtigt mange konfirmationsfester og bryllupper. Maj er jo årets travleste periode for den slags festligheder. Så spirituskørsel og dermed trafikulykker er måske ikke så uforståeligt. Men indbruddene?

Så mange indbrud

De kan ikke forklares med, at folk, der er til fest, bliver udsat for indbrud. Det er jo ikke sådan, at indbrudstyvene holder øje med, om festklædte par eller familier forlader deres hus eller lejlighed. Næ, de bryder bare ind. Så den forklaring dur ikke. Men en del af forklaringen kan ligge i, at det ikke længere er så hundekoldt. Så ligesom slanger, og andre krybdyr, så vågner indbrudstyvene op. Måske. Du er i hvert fald træt af at skulle ud til folk, der har brug for, at du sætter nye låse dørene til deres boliger.

Anbefalet som en god låsesmed

De har åbenbart fået anbefalinger om dig som værende den bedste og billigste låsesmed i København. Det har nemlig været sindssygt mange nye låse, du har måttet mase med i den uge, der lige er gået. Eller, er det bare noget med, at folk gerne vil sikre deres bolig, inden de drager på sommerferie engang i løbet af de næste to måneder? Ja, det er nok der, forklaringen ligger i virkeligheden. Og hvem vil ikke gerne kunne tage på ferie velvidende, at de har gjort alt for at tyverisikre deres bolig. Det er jo en ubehagelig tanke at have med sig på ferie. Det her med at der kan ske et indbrud. Og her i København, hvor du er aktiv som låsesmed, der sker de fleste indbrud. Ikke ude i provinsen. Logisk nok.

Låse kan og bør omkodes

Men lige nu ville du ønske, at du ikke var låsesmed i København. Du ville ønske, at du boede ude i provinsen og kun ville blive kaldt ud for at hjælpe folk, der har glemt deres nøgle med at blive lukket ind i deres hjem. Og du ville ikke have noget imod at få ry som blot en billig låsesmed. Dine tanker får dig til at komme lidt hurtigere afsted ud til den næste kunde, der skal have omkodet en lås. Du skal helt ud på den fjerneste del af Frederiksberg. Denne gang handler det dog ikke om nye låse i en af de der store villaer, der ligger derude. Det handler kun om et tjek af låsene.

De nye ejere vil gerne lige sikre sig, at alt er ok og tidssvarende. De vil ikke have problemer med deres forsikringsselskab. Fornuftigt af dem. Du ankommer til adressen. Du kan se parret vente på dig. Du kan se den store villa og skynder dig. Du vil hjem – hurtigt – så du selv kan få lov til at planlægge din ferie – sidst i august. Skolernes sommerferieperiode er den periode, hvor du har rigtigt meget arbejde. Så du har valgt, først at drage på ferie, når hverdagen for de fleste er tilbage.

Scroll to Top