Eksamen og så ferie

Santorini i Grækenalnd

Skolerne summer af spænding. Der er eksamen. Det er ved at være slut på året. Alle glæder sig til en lang og skøn sommerferie. Og hvad bliver der talt om, når det ikke lige handler om eksamen? Ferie – og rejser! Alle har planer. Nogle har været ude i god tid. De har kigget på charterrejser og de har diskuteret de forskellige muligheder med deres familier. Andre – inklusive dig selv – har ikke haft lyst til at tage på charterrejse. I har heller ikke en familie, der har krav og forventninger om at komme på en organiseret rejse.

Grækenland er oplagt

Som single, velfungerende lærer er du ret tilfreds med dit liv. Alligevel, så er der noget ved den der spænding, der får dig til at tænke, at du måske skulle overveje at tage et eller andet sted hen – på ferie. Det vil jo sætte dig i stand til at vende tilbage til jobbet og være med i alle samtalerne, der handler om, hvad I har oplevet i løbet af sommeren.

Men hvorhen? Ja, da du underviser i historie, ville det så ikke være oplagt, at du kigger lidt på rejser til Grækenland her? Du vil helt sikkert finde en masse inspiration til næste års undervisning dér. Du vil også finde sol, strande og smukke bjerglandskaber. Du vil også lære, hvad en tomat i virkeligheden skal smage af. Så det kunne være et forslag, du kan bruge.

Nej, du er ikke for sent ude. Der er så mange afbudsrejser på de forskellige rejsebureauers sites lige nu, så du kan sikkert finde én til Grækenland. Det ville være besynderligt, hvis du ikke kan det. Hvor i Grækenland? Det er faktisk ligegyldigt. Der er historie i hele landet. Der er ikke et eneste sted, hvor du ikke vil kunne opleve traditioner og høre mange forskellige myter. Så kom afsted.

Tyrkiet er lige ved siden af

Du glæder dig så meget til sommerferien. I skal til Tyrkiet igen i år. Ned til sol og varme – og gæstfrie mennesker. Det er altid så dejligt at vende tilbage til et skønt sted, hvor hotellets personale genkender én. Det giver en følelse af, at du er velkommen og værdsat. Samtidigt bygger det også tillid op. Du får også meget nemmere de små insider-tips fra de lokale, om hvor I skal tage hen på udflugt, så I kan undgå de store køer og alle de dumme turister.

De billige rejser til Tyrkiet

Der er derfor ikke nogen grund til, at du leder specielt efter flybilletter og rejser til Tyrkiet. I ved allerede, hvor I vil hen. Og her er der så lige et tip, som du skal huske at bruge til næste års sommerferie:

Du skal kigge på charterrejser til din destination allerede nu. Og så skal du booke den, så du ikke behøver at være nervøs for, at I ikke kan komme derned igen. Du behøver derfor ikke at bruge timer på at finde afbudsrejser til Tyrkiet, som får jer ind på det resort, som I godt kan lide. Nej, du får ro i sjælen – og du ved helt nøjagtigt, hvad det kommer til at koste dig. Du kan derfor lægge budgettet i ro og mag – og samtidigt få sparet op, så der bliver lidt ekstra til dels at dække rejseforsikringen og dels at give det søde personale i drikkepenge.

Men lige nu, så er det ikke næste års sommerferie, det handler om. Nej. Det er dette års ferie. Det bliver skønt. I skal være afsted i to uger. Og ja, du kender rejsebureauet, som I skal rejse ned til Tyrkiet med. Det er pålideligt og vil naturligvis gøre alt for, at I ikke bliver skuffede. Men hvorfor skulle I blive skuffede? Tyrkiet er jo spændende og smukt – rejsen dertil bliver nem.

Scroll to Top