Kar eller bruseniche?

Smukt fritstående badekar

Aftalen er blevet underskrevet. I har købt huset. Det bliver spændende at flytte ind. Der skal dog renoveres en del, inden I kan flytte ind. Naturligvis taler vi om køkken og badeværelser, som er meget vigtige rum i huset. I har prioriteret rigtigt: Både køkkenet og badeværelserne skal sættes godt i stand. Og I er ikke i tvivl om, at det kommer til at koste jer en lille formue. Alene det der fritstående badekar, som I gerne vil have i det store badeværelse, koster jo mere end en månedsløn. Og de der brusevægge, som skal ind i det lille badeværelse, er heller ikke helt billige. Det er jo ikke brusedøre af plexiglas, som skal installeres.

Noget koster kassen

I ved også, at de nye køkkenelementer bliver dyre. Men I har valgt at prioriterer æstetik og komfort i jeres hus. Og det kan vi virkeligt godt forstå.

Der er ikke noget værre end at have et badekar, som ikke er komfortabelt at ligge eller sidde i. Det bliver jo bare til et stort, irriterende og pladskrævende møbel i et rum, hvor hele familien faktisk opholder sig i ret lang tid, dagligt.
Så, jeres tanker omkring æstetik og funktionalitet i badeværelserne og i køkkenet er helt rigtige. At det så kommer til at koste nogle ekstra måneders lønninger, er jeres valg. Men det er jeres fokus: Kvalitet, smukke linjer i badeværelserne, ergonomi og – ikke mindst – hygiejnen, har været faktorerne, der afgjorde jeres valg.

Så lad os håbe, at håndværkerne forstår, at I er ivrige efter at kunne flytte ind i huset, uden at skulle opdage, at der er en ridse i badekarret. Eller i den nye vask ude i køkkenet. Det ville være synd og skam. Og givetvis også kilde til utrolige stridigheder, som I helst vil undgå. Hold derfor øje med, at håndværkerne respekterer jeres valg.

Ny bolig

I har været ude for at se på en ny bolig. Jeres tanke er, at I gerne vil ud i provinsen, hvor i får mere for pengene og også bedre boligkvalitet. I har derfor lige været i Nyborg for at se på en gammel præstebolig, som i blev helt vilde med. Boligen er ret stor. Her er plads til alt, hvad en småbørnsfamilie kan ønske sig: Hønsehold i baghaven, køkkenhave og mange værelser og delte badeværelser, så I kan have massevis af overnattende gæster uden problemer. Faktisk så er præstegården i ret fin stand. Der er dog nogle faktorer, der volder jer lidt problemer: Det store køkken skal sættes i stand. Det var I sådan set forberedt på.

Brusevægge i glas er smarte

Det, som dog volder det største problem er, at i et af badeværelserne står der sådan et kæmpestort fritstående badekar, som måske skal fjernes. Men det står så godt forankret i gulvet, at det vil kræve, at de fine klinker skal slås itu. Og det vil være synd og skam. Badekarret står også sådan lidt ’hulter-til-bulter-frit’ i rummet. Der er ikke en eneste mulighed for at komme udenom det. Så I må være opfindsomme og få det afskærmet på en kløgtig måde, hvis I ikke vil ødelægge det flotte gulv eller ramle tæerne eller knæene ind i badekarret.

En idé kunne være, at I afskærmer badekarret med nogle af de her store brusevægge af glas, som kan sættes op uden at de absolut skal støtte sig til en væg. Det vil sikre, at I ikke mister lys i det flotte rum. Det vil dog beskytte jer imod daglige sorger over de forslåede tæer. Og nej, jeg taler ikke om, at I bare skal sætte en eller anden brusedør op foran eller ved siden af badekarret. Jeg taler om en ’usynlig’ brusevæg, der er nem at holde ren.

Scroll to Top