Butiksvinduernes budskaber

Artisan hand made gluten free text

Hvis du går en tur inde i byens centrum, så sker det sikkert på gågaden. Her er der liv. Stemmerne fra andre forbrugere, som også er kommet hertil fra de stille kvarterer, som I bor i, kan høres. Der er måske musik, som du kan høre. Her er farverige butiksvinduer, som du kan kigge på. En forretning fejrer måske fødselsdag – og det bliver der skiltet med. Den pågældende forretning har sat skilte med ’fødselsdagstilbud’ op på vinduet. Det er sådan noget selvklæbende folie, de har fået sat på vinduet.

Tiltrækker opmærksomhed

Det bevirker, at du bliver stående lidt længere ved udstillingsvinduet: Er der et godt tilbud, som du vil benytte? Måske. Det ved kun du. Men jeg ved, at mange forretninger køber folie til vinduer, som er særligt modstandsdygtigt imod vejr og vind. Butiksejerne har jo ofte kampagner, der løber i kortere eller længere tid. De vil gerne have, at deres skilte på vinduerne ser pæne ud i den tid. Måske er det en møbelforretning, der har særlige tilbud på sofaer. Så det er slet ikke usandsynligt, at de også har reklamer på udstillingsvinduerne, der fortæller netop det. Det kan være, at der ikke står andet end: ’Sofatilbud – 25% rabat’.

Nemt at tage ned igen

Når kampagnen så er overstået, så piller de ansatte i butikken de der reklamer ned fra ruderne. Og egentlig, nu hvor du står og overvejer et fødselsdagstilbud hos boghandleren, så undrer det dig, at du ikke kan se ridser i ruderne, efter at reklamerne for forrige kampagne er blevet taget ned. Er der er særligt trick, som gør det nemt at få den der selvklæbende folie af? Det er vel ligesom nogle af de der etiketter, som du forsøger at fjerne fra marmeladeglas: Efterlader det ikke limrester på ruden? Skal der ikke anvendes ret hårde rengøringsmidler eller redskaber for at få dem af ruden?

Du står med dine tanker og falder i staver ved boghandlerens vindue. Der er ikke en eneste ridse i ruden. Hvordan gør de det?

Speciel folie til vinduer

Det, du ikke ved, er, at der findes mange forskellige typer af selvklæbende folie. Nogle har bare små limdutter, andre har lim på hele fladen. Nogle limer mere effektivt end andre. Nogle typer folie til vinduer – se her skal fjernes fra ruden med hjælp fra en varmekilde – fx en varmepistol. Andre skal bare pilles ned og så skal ruden kun vaskes grundigt bagefter. Det er lidt forskelligt. På samme måde er der også forskel på den selvklæbende folie, som butikkerne anvender: Nogle bruger blot selvklæbende bogstaver, som allerede er skåret til i standardstørrelser, og som kan fås i alle mulige farver. Andre foretrækker at anvende særligt trykte folier, som kun fremstilles til deres særlige behov (event eller kampagne).

Du opgiver at få svar på dine spørgsmål. Men måske er det tanker og spørgsmål, som du skal finde svar på en anden gang. Der er jo ofte behov for, at I laver særlige kampagner for det her bilfirma, som har brug for ekstra salg. Det har måske brug for, at du finder ud af, hvad der er bedst for dem. Klistermærker til biler – eller selvklæbende folie til bilerne, som det stiller til rådighed for testdrives?

Scroll to Top