Teambuilding sjov og alvor

Viking games teambuilding

Drømme kan vi alle. Om fremtiden. Ofte drømmer vi om at få succes. Vores drømme fokuserer måske på at få et lykkeligt familieliv. En god økonomi. En lækker bolig. Gode, men uventede oplevelser. Det er bare ikke sådan, at drømmene – eller ønskerne – altid går i opfyldelse. Mange af os oplever kærligheden og hadet. Vi oplever de svære tider, hvor økonomien bare er dårlig. Vi oplever de gode tider, hvor vi ikke har bekymringer over at skulle betale el, vand og lån. Osv. Osv. Det, som vi bruger mest tid på, er at arbejde. Eller prøve at finde et job.

Vi knokler på

Vi knokler – enten med ansøgninger eller på et job, hvor vi bliver presset. Vi skal være søde og venlige. Vi skal være krystalklare i vores kommunikation (ansøgningerne). Vi skal være parate til at indgå i forskellige sammenhænge, der kaldes for team samarbejde! Og det har vi jo slet ikke drømt om. Eller ønsket os. Men nu sidder vi så i saksen og skal til at opfylde alle de krav, som omverden stiller til os. Lånet skal betales. Der skal mad på bordet. Osv. Osv.

Hvad gør vi, for at leve op til kravene? Ja, vi deltager selvfølgelig i alle de teambuilding events, som firmaet, vi arbejder for tilbyder os. Vi forbedrer vores kvalifikationer via betalte kurser og aftenskolekurser, som vi selv betaler for. Vi vil jo gerne forbedre vores muligheder for at få en bedre stilling og en bedre løn. Måske også fordi vi gerne vil pleje vores interesser.

Låst i en rutine?

Vi kommer bare ikke rigtigt videre i vores liv. Vi hænger fast i en rutine, der hedder job, fritid og familieliv. Vi går måske en tur med hunden. Og dér – i den blide, stille forårsregn – går det op for os, at vi ikke er med på det gode team. Vi filosoferer lidt omkring det. Finder ud af, at sådan er hverdagen for de fleste af os. Tør vi tænke lidt længere? Tør vi spørge os selv, om vi virkeligt har fået det, som vi drømte om – eller ønskede os? Familie. Et stille liv. Tør vi spørge os selv, om det, som vi virkeligt ønsker os, eksisterer? Tør vi sige sætningen højt: ”Hvad er et godt team?” Og tør vi tænke tanken videre? Er et godt team en hund og mig selv ude i regnvejret? Er min ægtefælle og jeg et godt team? Kan man lære det via for eksempel teambuilding som her?

Events med sjov teambuilding kan løse op

Det kan jo godt tænkes, at svaret er nej. Vi ved ikke, hvad et godt team er. Vi har ikke et godt team.

Omvendt, så kan det jo sagtens være, at vi godt ved, hvad et godt team er. Vi har et lykkeligt parforhold, hvor alt fungerer. Vi har et job, der fungerer. Ok, teamsamarbejdet dér er måske ikke det bedste. Men det fungerer. Og der er ikke nogen som helst, der beklager sig – heller ikke hvis de har haft glæden af at prøve et event med sjov teambuilding.

Skal vi stoppe op og stille os selv disse spørgsmål? Ja, det skal vi måske. Måske ikke. Det kommer nok an på, hvor du er i dit liv. Men gør mig en tjeneste: Overvej, hvad du gerne vil opnå med godt team samarbejde. Og om det handler om samarbejdet på arbejdspladsen eller i familien.

Scroll to Top