9. Klasse på efterskole

silhouette of woman dancing ballet

Din datter har gået til ballet i rigtigt mange år. Inde på det Kongelige Teater. I år, bestod hun dog ikke årsprøven – desværre. Jo, det var en stor skuffelse – måske mest for dig? Din datter lader ikke til at være så ked af det. Hun virker faktisk lettet. I har ikke talt så meget om det. Hun siger kun, at hun glæder sig til at møde andre, normale piger. Det får dig til at tænke, at presset på hende om, at hun hele tiden skal præstere, har været for stort. Dels har du presset hende. Dels har balletskolen presset hende.

På efterskole

Men nu skal hun møde normale piger – ikke balletpiger. Hun skal også møde normale drenge – på sin egen alder. Hun skal nemlig starte i 9.klasse på efterskole her efter sommerferien. Det var noget af et sving væk fra din plan for hendes karriere. Men du må finde dig i det. Så længe hun får det godt – og eventuelt kan få lov til at tage et par kilo på – på de rigtige steder – så må du være glad.

Hun udtrykker sådan set ikke glæde over, at hun skal på en musikefterskole, hvor de også har dans som et valgfag. Musik har hun altid godt kunne lide. I den sparsomme fritid hun har haft i de sidste år, har hun da også gjort sig umage for at lære at spille på cello.

Musikefterskolen i Baaring på Fyn

Lige den gang, hvor hun fik besked om, at hun ikke kan fortsætte på balletskolen, blev I derfor hurtigt enige om at Baaring musikefterskole med dans og sang ville være en god introduktion til, at hun finder tilbage til det almindelige uddannelsessystem. Der skal arbejdes lidt ekstra med nogle af folkeskolens prøvefag i 9. klasse. Samtidigt får hun tid til at lære at spille på cello og at danse – ikke kun ballet. Hun vil helt sikkert få en masse selvtillid, fordi hun har erfaringer fra forestillinger, som hun har deltaget i.

Og ja, hun ved meget om hvad det vil sige at stå på en scene foran et stort publikum. Og dansen – den har hun jo i sig – hun kan sikkert bruge meget af det, hun allerede har lært i dansetimerne. De skal bl.a. lære at danse til musicals og flamenco. Du tænker dig om. Hvorfor fortæller hun dig ikke, om hun er glad eller ked af det over at skulle på efterskole på Fyn? Det er jo ikke så langt her hjemmefra. Hun kan sagtens selv finde ud af at tage toget hertil. Men nej. Hun er lukket som en østers.

Hun skal lige finde sig selv i det

Hør lige her. Er der noget at sige til, at hun ikke taler om det? Hun aner jo slet ikke, hvad hun går ind til. Du har presset noget godt ned over hende – endnu en gang. Ideen med efterskole var jo din. Ikke hendes egen. Hun er tiltrukket af at møde piger og drenge, som ikke har været balletskoleelever på det kongelige. Hun er heller ikke negativt indstillet overfor at skulle dele værelse med en anden pige. Hun ved bare ikke, hvordan hendes hverdagsrutine bliver.

Scroll to Top