Foredrag med Ritt Bjerregaard

 

Ritt Bjerregaard er uden tvivl en af de mest markante personligheder, der har været i dansk politik. I mere end 40 år har hun haft politisk indflydelse som minister, kommissær i EU, overborgmester og senest som eksportambassadør.

I dag har Ritt Bjerregaard indstillet sin politiske karriere for i stedet at fokusere på at skrive bøger, holde foredrag, dyrke æbler og begå sig som kommentator med ekspertise i det politiske liv. Oplev hendes spændende og indsigtsfulde foredrag.

Eksempler på foredrag

 

Erindringer

Ritt Bjerregaard giver i foredraget, baseret på bogen Erindringer, et tankevækkende og underholdende selvportræt og skildrer samtidig de seneste 70 års danmarkshistorie, som den store efterkrigsgeneration har oplevet den og set den gennem et socialdemokratisk temperament. Ritt beretter om, hvordan hendes generation op gennem 1960’erne og 1970’er havde en unik mulighed for at påvirke det danske samfund. Et eksempel er P-pillen, der havde markant indflydelse på de ændringer der opstod i debatten om kønsroller, ægteskab og familieforhold. Da landbrugssamfundet blev til et industrisamfund og den økonomiske vækst kom i 60’erne, blev de traditionelle klasseforskelle nedbrudt, hvilket gav plads til at eksperimentere med nye normer. Ritt beskriver levende sin vej ind i politik, sin opvækst og sine personlige forudsætninger ud fra et køns- og klassemæssigt tidsperspektiv.

Et liv med politik

Ritt Bjerregaard fortæller i dette foredrag om sit liv som politiker. Hun fortæller blandt andet, om hvordan hun første gang oplevede at være med til at gøre en forskel, og om hvordan den oplevelse satte en karriere i gang, hvor magt og lange, hårde kampe har sat Ritt Bjerregaards præg flere centrale steder i vores samfund.

Politik i dag

Med udgangspunkt i sine mange oplevelser tæt på magtens kerne, fortæller Ritt Bjerregaard om det politiske landskab i Danmark, som det ser ud i dag. Hendes eget parti, Socialdemokraterne, har udviklet sig gennem årene, og medierne spiller en stadig større rolle i beslutningsprocesserne. Den udvikling kommenterer Ritt Bjerregaard på baggrund af sine 40 års erfaring i politik.

Min mor er død

Ritt Bjerregaard mistede sin mor i 2009, som døde en naturlige død af sygdom og alderdom. Efter morens død oplevede Ritt, at netop den helt almindelige død stort set ikke har været behandlet i offentligheden. Derfor fik Ritt idéen til bogen ”Min mor er død”, hvor Ritt og hendes veninder, Christine Antorini, Hanne-Vibeke Holst og Anne Linnet, deler deres meget personlige og anderledes erfaringer og oplevelser, samt deres stærke sorg og savn. Hvad mister man egentlig som voksen kvinde, når ens mor dør? Og hvad stiller man op med et lig? Ritt og de tre andre fik gennem samtaler i bogen større klarhed over forholdet til deres mødre, men også til døden. Med stor succes har de også holdt foredrag om bogen og det svære tema flere steder i landet.

Er du interesseret i mere information om Ritt Bjerregaards foredrag, fx om pris, indhold eller dato? Udfyld forespørgslen til højre, ring på 35 11 21 31 eller send en mail til [email protected]. Det er naturligvis uforpligtende.

Alene i løbet af det sidste år har Ritt Bjerregaard blandt andet holdt foredrag her:

  • Professionshøjskolen Metropol
  • London School of Economics
  • Nordisk Ministerråd
  • FOF Frederikssund-Egedal
  • AOF Amager
  • AOF Østsjælland
  • I Tokyo for den japanske regering om byernes udvikling