Forsiden

 

Dette er ikke hjemmesiden for Ritt Bjerregaard men for RITT. Herunder kan du læse en nekrolog og diverse data om Ritt Bjerregaard.

Ritt Bjerregaard, en af Danmarks mest fremtrædende og respekterede politikere, gik bort i en alder af 81 år.

Bjerregaard var en sand pioner inden for dansk politik og var en af de første kvinder, der blev valgt til Folketinget i 1971. Hun var en af grundlæggerne af Socialistisk Folkeparti og var senere medlem af Socialdemokratiet.

I 1993 blev Bjerregaard Københavns første kvindelige overborgmester, en stilling hun beklædte indtil 2004. I løbet af hendes tid som overborgmester var hun kendt for at have et stærkt engagement i miljøbeskyttelse og bæredygtig udvikling af byen.

Bjerregaard var også en stærk talskvinde for kvinders rettigheder og var med til at bane vejen for en række vigtige reformer på området, herunder en lov om lige løn for mænd og kvinder.

Hendes engagement i politik og hendes indflydelse vil blive savnet af mange. Hun var en dygtig og karismatisk leder, der satte sit præg på dansk politik og samfund i mange år.

Vi mindes Ritt Bjerregaard som en kvinde med stor integritet, lidenskab og dedikation til sit arbejde. Hun vil blive husket som en pioner og en rollemodel for mange i Danmark og i resten af verden.

Ritt Bjerregaard blev født den 19. maj 1941 i København. Hun voksede op i en familie med stærke socialistiske holdninger, og hun blev tidligt interesseret i politik og samfundsspørgsmål.

Miljø er en del af brandet

25/05/2023
Genbrugsmaterialer til emballage er en nødvendighed for en grøn verden

Er du en virksomhedsejer, der ønsker at gøre en forskel for planeten og dine kunder? Så er du kommet til det rigtige sted! Hos Jakodan …

Miljø er en del af brandet Læs videre »

Vibrationsterapi

24/05/2023
person massaging the back of a woman

Massagepistoler, som også ofte er kendt som percussive terapi enheder, har taget verden med storm, og det er ikke uden grund. De kan gøre underværker …

Vibrationsterapi Læs videre »

Massage hos fysioterapeuten

20/05/2023
massage hos en fysioterapeut

Der er ikke så lang tid til Pinse. Og du vil virkeligt gerne være helt frisk til den tid. Det der med at sove udenfor. …

Massage hos fysioterapeuten Læs videre »

Travlt med tyverisikring

15/05/2023
Indbrudstyve forsøger at dirke en lås op

Her over de sidste par nætter har der været travlt. Alle ambulancer og politivogne har været på gaderne. Der har været mange trafikulykker. Og der …

Travlt med tyverisikring Læs videre »

Eksamen og så ferie

14/05/2023
Santorini i Grækenalnd

Skolerne summer af spænding. Der er eksamen. Det er ved at være slut på året. Alle glæder sig til en lang og skøn sommerferie. Og …

Eksamen og så ferie Læs videre »

Kar eller bruseniche?

12/05/2023
Smukt fritstående badekar

Aftalen er blevet underskrevet. I har købt huset. Det bliver spændende at flytte ind. Der skal dog renoveres en del, inden I kan flytte ind. …

Kar eller bruseniche? Læs videre »

Sådan øger du din arbejdsglæde med humor

10/05/2023
Grinende mennesker på en arbejdsplads

Er du træt af at gå på arbejde med en følelse af, at der mangler noget? Heldigvis er der måder at øge din arbejdsglæde på …

Sådan øger du din arbejdsglæde med humor Læs videre »

Socialdemokratiet

09/05/2023

Socialdemokratiet er et af Danmarks ældste og mest succesfulde politiske partier. Partiet blev grundlagt i 1871 og har siden da spillet en central rolle i …

Socialdemokratiet Læs videre »

Mere om Ritt

Ritt Bjerregaard er uden tvivl en af de mest markante personligheder, der har været i dansk politik. I mere end 40 år har hun haft politisk indflydelse som minister, kommissær i EU, overborgmester og i en periode som eksportambassadør.

Ritt Bjerregaard var allerede i begyndelsen af sin politiske karriere en utraditionel politiker. Til at begynde med var det, at en ung kvinde i 1970’erne blev minister, nok til at få folk til at hæve brynene. Efterhånden blev det klart, at Ritt Bjerregaard på mange punkter ikke passede ind i det traditionelle billede på en socialdemokrat. Hun hører til blandt de relativt venstreorienterede socialdemokrater. I sin tid som minister stod hun bag flere gennemgribende reformer: Hun var med til at gennemføre en ny folkeskolereform, hun oprettede de erhvervsfaglige grunduddannelser, hun reddede RUC og lancerede en ambitiøs plan for alle uddannelsernes fremtid, kaldet U 90..

Der har gennem årene stået en aura af noget kontroversielt om hendes person, og hun har gang på gang opnået meget store og overbevisende stemmetal ved folketings- og kommunalvalg, sidst ved valget til Overborgmester i 2005 med 60.329 personlige stemmer.

Som nyvalgt socialdemokrat i 1971 dannede hun sammen med blandt andre Svend Auken og Helle Degn, som også var nyvalgt til Folketinget, en “kaffeklub”, hvor hun og de øvrige medlemmer dannede opposition til dele  af folketingsgruppen, som de mente var forstenet og gammeldags.

Allerede fra begyndelsen af sin folketingskarriere sad Ritt i finansudvalget. I 1973 blev hun undervisningsminister i Anker Jørgensens regering. Det gav en farlig ballade. Senere, i 1979, blev hun socialminister.

I 1982 blev hun statsrevisor og formand her fra 1990-94.

Efter murens fald i 1989 og blev Ritt Bjerregaard formand for Den Danske Europabevægelse i 1992. I 1995 blev hun udnævnt til miljøkommissær i EU.

I 2000 blev Ritt Bjerregaard fødevareminister i Poul Nyrup Rasmussens regering, og siden blev denne post fulgt af stillingen som overborgmester for København.

Senest har hun været eksportambassadør til Kina, en post, hun blev udpeget til af Venstre-statsministeren, Lars Løkke Rasmussen, som led i forsøget på at fremme dansk eksport til en række vækstlande, herunder Kina. Blandt de øvrige eksportambassadører var Uffe Ellemann, Henning Dyremose og Mariann Fischer-Boel. Den nye regering nedlagde ordningen.

Læs mere om hende her eller mere omfattende her

Scroll to Top